ΚΙΝΕΤΑ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΡΟΜΜΥΟΝΟΣ )



ΚΙΝΕΤΑ

από ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ, ΣΤΟ FACEBOOK·

 Η ΚΙΝΕΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 10 χιλιομ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.
 ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 9 χιλιομ. ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ . Η ΚΙΝΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΛΥΣΙ .
 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΗΤΑΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΡΟΜΜΥΟΝΟΣ .
 Η ΚΙΝΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΕΧΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ , ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.                                                                                                                                                                             

Ιστορία
ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Αρχαία Κρομμυώνα
Βορειοδυτικά της πόλης των Άγ. Θεοδώρων , το 1961 η αρχαιολογική Σκαπάνη έφερε στο φως τα ερείπια της αρχαίας Κρομμυώνα με σημαντικά ευρήματα όπως το άγαλμα του Θεού Απόλλωνα , πολλά μελανόμορφα αγγεία , γεωμετρικούς και λακοειδείς τάφους. Την ονομασία αυτή , κατά τον Στράβωνα έφερε όλη η παραλιακή περιοχή του Σαρωνικού και του Ελευσινιακού Κόλπου, Η Κρομμυωνία μέχρι τον 6ο αι. π.Χ. ανήκε στα Μέγαρα, κατόπιν όμως περιήλθε στην Κόρινθο.
Υπάρχουν δυο εκδοχές για την ονομασία της αρχαίας Κρομμυώνας. Η πρώτη εκδοχή είναι πως πήρε την ονομασία αυτή επειδή ευνοούσε την ανάπτυξη του κρεμμυδιού και η δεύτερη εκδοχή είναι πως πήρε την ονομασία της από την γιο του Ποσειδώνα Κρόμμο.
Η περιοχή έγινε γνωστή από το μύθο της Φαίας , του τρομερού αγριόχοιρου που φόνευσε ο μυθικός ήρωας Θησέας στο πέρασμα του, από την Τροιζήνα προς την Αθήνα.
Σημαντικό επίσης εύρημα είναι ένας μικρός κυκλικός χώρος ο οποίος δεν έχει προσδιοριστεί εάν είναι λατρευτικός χώρος ή μικρή ορχήστρα θεάτρου.(ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου